Yhteystiedot

M & B Rakennus ja saneeraus

040 - 577 6603

kenneth.morelius at
mind-body.fi

Sivut päivitetty 25.3.2024

Kylpyhuoneremontin kustannusarvio

Oletko koskaan ajatellut, mitä maksaa täydellinen remontti normaaliin kerrostalon kylpyhuoneeseen? Halvimmillaan remontin saa tehtyä alle 2.000,00 eurolla. Toisaalta remonttiin saa uppoamaan helposti yli 15.000,00 euroa. Kylpyhuoneremontin kustannuksiin vaikuttavat eniten purkutyöt, mahdolliset kosteusvauriot, käytettävät materiaalit, kalusteet ja itse työ.

Purkutyöt voivat olla hankalia. Koskaan ei tiedä, mitä vanhan laatoituksen tai muovimaton alta löytyy. Vanhat viemärit ja vesijohdot aiheuttavat myös ikäviä yllätyksiä. Uudet putket voi viedä pinnassa tai upotta seinän sisään, mikä taas nostaa kustannuksia.

Purettujen rakenteiden uudelleen rakentaminen saneerauskosteissa on usein aikaavievää ja työlästä. Kylpyhuoneremontin kustannuksista suurin osa koostuu usein muista menoista kuin itse laatoituksesta.

Käytettävät materiaalit vaikuttavat merkittävästi kustannuksiin. Laatat voivat olla tarjouksessa alle kympin neliö. Toisaalta kalleimmat laatat maksavat yli satasen neliö. Kuvio-, erikois- ja boordilaatat maksavat helposti satoja euroja.

Kalusteiden hintahaarukka on suuri. Suihkukaappeja, wc-istuimia, altaita, allaskaappeja, peilikaappeja, hanoja ja valaisisimia löytyy huokeista tarjoustuotteista aina kalliisiin design-tuotteisiin.

Sanotaan, että vieras työ on kallista. Itsekin voi yrittää tehdä, jos löytyy ammattitaitoa ja aikaa, mutta... entä vastuuvakuutukset ja käden jälki. Vedeneristetyöt ovat ammattilaisten töitä. Taloyhtiöt edellyttävät, että vedeneristystyöt tehdään asiallisesti ja että tekijät ovat sertifioitu.

Muista hyödyntää jopa 6.000,00 euron verohyöty. Tutustu www.vero.fi