Yhteystiedot

M & B Rakennus ja saneeraus

040 - 577 6603

kenneth.morelius at
mind-body.fi

Sivut päivitetty 25.3.2024

Valurautalattiakaivon kunnostus

 

ValurautalattiakaivoVesivahinko alkaa usein valurautaisen tai muovisen lattiakaivon ja virheellisesti asennetun kuparisen tai muovisen korokerenkaan liitoskohdasta.

Lattiakaivon, korokerenkaan ja vedeneristeen pitäisi muodostaa saumattoman kokonaisuuden, jonka lävitse vesi ei pääse rakenteisiin.

Oikean puoleisen kuvan valurautalattiakaivo pitäisi vaihtaa. Emalointi on rikkoutunut useasta kohdasta. Tätä lattiakaivoa ei voitu vaihtaa rikkomatta kantavia rakenteita. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lattiakaivon pinnoitus TKR-pinnoitteella tai ARDEX FB -injektiohartsilla.

LattiakaivoVanha korokerengas irrotetaan. Betonia poistetaan korokerenkaan ympäriltä riittävästi. Betonilattian kosteus tarkistetaan. Valurautakaivo (kuvassa vanha muovilattiakaivo) puhdistetaan ruosteesta ja suojataan ARDEX FB -injektiohartsilla. Korokerengas katkaistaan ja painetaan märkään ARDEX FB -injektiohartsiin.

Jätä kunnostyö ammattilaiselle. Työohje löytyy http://www.ardex.fi

 

 

 

 

Lattiakaivo_vedeneristettynaTarvittavat tasoitukset, vedeneristys, laatoitus ja saumaus tehdään ARDEX 8 + 9 pintarakennejärjestelmän mukaan.

Hyvän rakennustavan mukainen kokonaisuus valmiina laatoitettavaksi.